Mr. Wilke Koopmans

Mr. Wilke Koopmans

Juridisch medewerker

Wilke Koopmans is werkzaam als juridisch medewerker bij De Haan Strafrechtadvocaten. Wilke studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Tijdens haar studie heeft Wilke verschillende stages gelopen. Na het afronden van haar bachelor Nederlands recht behaalde zij zowel de master Strafrecht en Criminologie als Privaatrecht.

In het kader van haar afstudeerscriptie heeft Wilke wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de vraag in hoeverre een bekennende verklaring van een verdachte aan een politie-informant (“undercoveragent”) in strijd is met het zwijgrecht.

Met gedrevenheid en een kritische blik, werkt Wilke mee aan de voorbereiding van grote en complexe strafzaken. Inmiddels heeft Wilke ervaring met allerlei verschillende soorten strafzaken. Ook staat Wilke cliënten bij in procedures tegen het CBR. Wanneer het CBR bijvoorbeeld besluit het rijbewijs ongeldig te verklaren, of besluit dat iemand moet meewerken aan een onderzoek, kijkt Wilke samen met de cliënt in hoeverre hiertegen verweer valt te voeren.